22 loka 2014

Lotta Seppinen ja Pekka Hautamäki

Harrastamme aktiivisesti metsästystä ja metsästyskokeita mäyräkoirien ja noutajien kanssa. Mäyräkoirille monena peräkkäisenä päivänä tapahtuvat pitkät jahdit ovat fyysisesti rankkoja, ja herkästi koirassa näkyy seuravana päivänä rasituksen jäljet mm. haun tehottomuutena. Oikealla ruokinnalla ja tankkauksella olemme huomanneet olevan iso vaikutus koirien jaksamiselle, ja nykyään käytämme aina pitkissä jahdeissa koirillemme Fitdogin energiajuomia ennen jahtia ja palautusjuomaa jahtipäivän jälkeen. Lisäksi Fitdogin juomilla koirille saa nestetankkauksen suoritettua helposti – tavallista vettä niiden tulee monesti reissussa nihkeästi juotua, mutta Fitdogin juomat kaikille kyllä kelpaavat hyvin. Nestetankkauksen merkityksen olemme joutuneet toteamaan kantapään kautta koereissuilla, ja nykyään varmistammekin neste-/energiatankkauksella että emme anna yhtään tasoitusta tässä asiassa kilpakumppaneillemme.

Noutajille raskaita ovat varsinkin alkusyksyn kyyhkysjahdit lämpimässä kelissä. Samoin keskikesän kokeet voivat laittaa koiran todella lujille, ei niinkään itse koesuorituksen takia, mutta koepäivä odotuksineen venyy helposti todella pitkäksi ja kuumassa hellekelissä tämä saattaa uuvuttaa koiran. Olemme huomanneet myös noutajan jaksamiseen merkittävän parannuksen koetta tai jahtia edeltävällä energiatankkauksella ja nykyään myös noutajamme on Fitdogin tuotteiden säännöllinen käyttäjä.

Vaikka energia- ja nestetankkauksella ei koiran kuntoa ja taitotasoa nosteta, voimme sillä kuitenkin taata että saamme otettua koirasta maksimisuorituksen irti mitä sen hetken kunnolla on otettavissa.

kennel Monitoimen, www.monitoimen.fi

pekka