FitDog-tuotteiden käyttövinkit vetokoirille

Rasituksen vaikutus vetokoiran energia- ja nestetarpeeseen

Koiran energiantarve lisääntyy n. 10 % jokaista koiran tekemää työtuntia kohden. Suurin energiankulutus on äärioloissa työskentelevillä valjakkokoirilla, joiden energiantarve voi nousta kolmin- tai nelinkertaiseksi ylläpitotasoon nähden. Pitkissä kestävyyssuorituksissa koiran energiantuotanto tukeutuu etupäässä rasvoihin.

Pitkäkestoiseen rasitukseen joutuvalle vetokoiralle onnistuneen suorituksen edellytykset ovat hyvä nestetasapaino sekä riittävä energiavarasto. Hyvästä nestetankkauksesta sekä lisäenergian antamisesta on huolehdittava hyvissä ajoin ennen suoritusta sekä suorituksen aikana.

Vetokoiran nesteyttäminen ja juottaminen ennen suoritusta

Koiran nesteytys sekä lisäenergian antaminen suoritetaan pieninä kerta-annoksina ja aloitetaan viimeistään pidempää suoritusta edeltävänä päivänä. FitDog Energy+Rehydrate energia- ja nesteytysjuomajauheen avulla voit sekä nesteyttää koiraa että antaa sille suorituksessa tarvittavaa rasvapohjaista lisäenergiaa. Juota koiraasi 2-3 kertaa rasitusta edeltävänä päivänä sekä rasituspäivän aamuna. Voit antaa juoman joko erikseen tai ruuan seassa.

Ennen lyhyempää rasitusta kuten treenejä, huolehdi, että koirasi on juonut treenipäivänä riittävästi. Voit varmistaa riittävän juomisen FitDog Energy+Rehydrate energia- ja nesteytysjuomajauheen avulla esimerkiksi aamulla tai päivällä ennen illan treenejä.

Etukäteisnesteytys pitää muistaa myös talven aikana, sillä koira voi kärsiä nestehukasta myös talvella!

Nesteytys päivän aikana

Koira, joka juo myös rasituksen aikana, ylläpitää paremmin nestetasapainonsa. Juota koiraasi siis mahdollisuuksien mukaan myös suorituksen aikana pieniä määriä kerrallaan FitDog Energy+Rehydrate -juomalla.

Voit sekoittaa juoman jo kotona veteen ja ottaa sen mukaasi sekoituspullossa. Säilytä valmis juoma viileässä.

Juottaminen vetopäivän jälkeen

Nestevajeen korjauksen lisäksi koiran elimistön glykogeenivarastojen palauttaminen on tärkeää.  FitDog Recovery Potato palautustuotteella voit palauttaa koirasi energiavarastot sekä nestetasapainon rasituksen jälkeen. Palautusjuoma annostellaan puolen tunnin sisään rasituksen loputtua. Koiraa voi juottaa useammassa pienessä erässä.

Mikäli koira palautuu huonosti, se näkyy helposti seuraavan päivän suorituskyvyssä. Palauttaminen onkin ensiarvoisen tärkeää erityisesti, kun koira on rasituksessa peräkkäisinä päivinä.

Muita vinkkejä

Mikäli koirasi on rasituspäivän aikana pidemmän aikaa levossa ennen rasituksen jatkumista, voi sille antaa palautusjuomaa jo päivän aikana. Palautusjuoma nostaa koiran verensokeria, joten sitä kannattaa antaa kesken suorituspäivän vain siinä tapauksessa, että koirasi on levossa vähintään 2-3 tunnin ajan. Näin verensokerin nousu ehtii tasaantumaan ennen rasituksen jatkumista. Mikäli tauko on lyhyempi kuin 2-3 tuntia, anna koirallesi päivän aikana vain Energy+Rehydrate -juomaa ja annostele palautusjuoma vasta rasituksen jälkeen.