FitDog-tuotteiden käyttövinkit tokokoirille

Rasituksen vaikutus tokokoiran energia- ja nestetarpeeseen

Koiran energiantarve lisääntyy n. 10 % jokaista koiran tekemää työtuntia kohden. Kesän kilpailukaudella koirat joutuvat myös usein työskentelemään lämpimällä säällä, mikä lisää koiran nestetarvetta.

Koiran nesteyttäminen ja juottaminen ennen tokoa

Koiran nesteytys suoritetaan pieninä kerta-annoksina. Ennen pidempää rasitusta, nesteytys on hyvä aloittaa jo edellisenä päivänä.

Ennen pitkää kilpailupäivää nesteytä koiraa FitDog Energy+Rehydrate energia- ja nesteytysjuomajauheen avulla. Juota koiraasi tarvittaessa 2-3 kertaa jo rasitusta edeltävänä päivänä sekä rasituspäivän aamuna. Voit antaa juoman joko erikseen tai ruuan seassa.

Ennen lyhyempää rasitusta kuten treenejä, huolehdi, että koirasi on juonut treenipäivänä riittävästi. Voit varmistaa riittävän juomisen FitDog Energy+Rehydrate energia- ja nesteytysjuomajauheen avulla esimerkiksi aamulla tai päivällä ennen illan treenejä.

Nesteytys päivän aikana

Koira, joka juo myös rasituksen aikana, ylläpitää paremmin nestetasapainonsa. Tarjoa siis koirallesi pidempien treeni- ja kilpailupäivien aikana FitDog Energy+Rehydrate -juomaa pieniä määriä kerrallaan.

Voit sekoittaa juoman jo kotona veteen ja ottaa sen mukaasi sekoituspullossa. Säilytä valmis juoma viileässä.

Juottaminen tokon jälkeen

Etenkin pidemmän kilpailu- ja treenipäivän jälkeen, tokokoira tarvitsee myös palautusjuomaa.  FitDog Recovery Potato palautustuotteella voit palauttaa koirasi energiavarastot sekä nestetasapainon rasituksen jälkeen. Palautusjuoma annostellaan puolen tunnin sisään rasituksen loputtua. Koiraa voi juottaa useammassa pienessä erässä.

Mikäli koira palautuu huonosti, se näkyy helposti seuraavan päivän suorituskyvyssä. Palauttaminen onkin ensiarvoisen tärkeää erityisesti, kun koira on rasituksessa peräkkäisinä päivinä.

Muita vinkkejä

Mikäli koirasi on pitkän treeni- tai kilpailupäivän aikana pidemmän aikaa levossa ennen rasituksen jatkumista, voi sille antaa palautusjuomaa jo päivän aikana. Palautusjuoma nostaa koiran verensokeria, joten sitä kannattaa antaa kesken suorituspäivän vain siinä tapauksessa, että koirasi on levossa vähintään 2-3 tunnin ajan. Näin verensokerin nousu ehtii tasaantumaan ennen suorituksen jatkumista. Mikäli tauko on lyhyempi kuin 2-3 tuntia, anna koirallesi päivän aikana vain Energy+Rehydrate -juomaa ja annostele palautusjuoma vasta pidemmän rasituksen jälkeen.