FitDog-tuotteiden käyttövinkit metsästyskoirille

Rasituksen vaikutus metsästyskoiran energia- ja nestetarpeeseen

Koiran energiantarve lisääntyy n. 10 % jokaista koiran tekemää työtuntia kohden. Metsästyskoirien työpäivät ovat pitkiä, joten energiantarve voi moninkertaistua päivän aikana. Pitkissä kestävyyssuorituksissa koiran energiantuotanto tukeutuu etupäässä rasvoihin.

Pitkäkestoiseen rasitukseen joutuvalle metsästyskoiralle onnistuneen suorituksen edellytykset ovat hyvä nestetasapaino sekä riittävä energiavarasto. Hyvästä nestetankkauksesta sekä lisäenergian antamisesta on huolehdittava hyvissä ajoin ennen suoritusta sekä suorituksen aikana.

Metsästyskoiran nesteyttäminen ja juottaminen ennen jahtipäivää

Koiran nesteytys sekä lisäenergian antaminen suoritetaan pieninä kerta-annoksina ja aloitetaan viimeistään suoritusta edeltävänä päivänä. FitDog Energy+Rehydrate energia- ja nesteytysjuomajauheen avulla voit sekä nesteyttää koiraa että antaa sille suorituksessa tarvittavaa rasvapohjaista lisäenergiaa. Juota koiraasi 2-3 kertaa rasitusta edeltävänä päivänä sekä rasituspäivän aamuna. Voit antaa juoman joko erikseen tai ruuan seassa.

Etukäteisnesteytys pitää muistaa myös talven aikana, sillä koira voi kärsiä nestehukasta myös talvella!

Nesteytys päivän aikana

Koira, joka juo myös rasituksen aikana, ylläpitää paremmin nestetasapainonsa. Mikäli koira on mahdollista kytkeä päivän aikana, anna koiralle myös suorituksen aikana pieniä määriä kerrallaan FitDog Energy+Rehydrate -juomaa.

Voit sekoittaa juoman jo kotona veteen ja ottaa sen mukaasi sekoituspullossa. Säilytä valmis juoma viileässä.

Juottaminen metsästyspäivän jälkeen

Nestevajeen korjauksen lisäksi koiran elimistön glykogeenivarastojen palauttaminen on tärkeää. FitDog Recovery Potato palautustuotteella voit palauttaa koirasi energiavarastot sekä nestetasapainon rasituksen jälkeen. Palautusjuoma annostellaan puolen tunnin sisään rasituksen loputtua. Koiraa voi juottaa useammassa pienessä erässä.

Mikäli koira palautuu huonosti, se näkyy helposti seuraavan päivän suorituskyvyssä. Palauttaminen onkin ensiarvoisen tärkeää erityisesti, kun koira on rasituksessa peräkkäisinä päivinä.

Muita vinkkejä

Mikäli koirasi on rasituspäivän aikana pidemmän aikaa levossa ennen rasituksen jatkumista, voi sille antaa palautusjuomaa jo päivän aikana. Palautusjuoma nostaa koiran verensokeria, joten sitä kannattaa antaa kesken suorituspäivän vain siinä tapauksessa, että koirasi on levossa vähintään 2-3 tunnin ajan. Näin verensokerin nousu ehtii tasaantumaan ennen rasituksen jatkumista. Mikäli tauko on lyhyempi kuin 2-3 tuntia, anna koirallesi päivän aikana vain Energy+Rehydrate -juomaa ja annostele palautusjuoma vasta rasituksen jälkeen.