FitDog tuotteiden käyttövinkit kasvattajille

Tiineen ja imettävän nartun nesteen tarve

Tiineyden loppupuoliskolla nartun aineenvaihdunta vilkastuu ja veden tarve alkaa lisääntyä. Ruokavalion muuttaminen pari viikkoa ennen synnytystä runsasenergiseen ja valkuaispitoiseen kuivaruokaan nostaa osaltaan veden tarvetta (2-3 x kuivaruuan määrä).

Ennen synnytystä ja synnytyksen aikana narttua kannattaa nesteyttää tarjoamalla sille pieniä määriä kerrallaan FitDog Puppy Booster energia- ja nesteytysjuomajauhetta. FitDog Puppy Booster-juomasta narttu saa nestettä ja nopeasti hyödynnettävää energiaa, jota se tarvitsee jaksaakseen synnytyksessä. Halutessasi voit antaa rankan synnytyksen jälkeen nartulle myös FitDog Recovery Potato palautusjuomaa, joka tehostaa palautumista fyysisen rasituksen jälkeen.

Riittävä energian ja veden saanti ovat tärkeimmät ravitsemukselliset asiat imetyksen aikana. Maito on 78%:sti vettä. Suurin vedentarve ajoittuu maidontuotannon huipun kanssa samaan ajankohtaan, joka on 3-4 viikkoa synnytyksestä. Riittämätön veden juonti voi olla maidontuotantoa rajoittava tekijä.

Riittävän maidontuotannon varmistamiseksi narttua kannattaa nesteyttää imetyksen aikana FitDog Puppy Booster  -juomalla. Juomaa voi tarjota nartulle pari kertaa päivässä pieniä määriä kerrallaan tai laittaa juomajauhetta ruuan joukkoon. FitDog Puppy Booster- juomajauhe sopii myös huonosti syöville tai laihtuville nartuille, sillä juomajauhe tekee ruuasta maistuvampaa ja antaa lisäenergiaa.