FitDog-tuotteiden käyttövinkit agilitykoirille

Rasituksen vaikutus agilitykoiran energia- ja nestetarpeeseen

Agility on teholaji, joten koiran energiantarve lisääntyy n. 10 % jokaista koiran tekemää työtuntia kohden. Agilityssä kokonaissuoritus kilpailupäivän aikana vastaa kuitenkin rasitustasoltaan kestävyyssuoritusta. Kesän kilpailukaudella koirat joutuvat myös usein työskentelemään lämpimällä säällä, mikä lisää koiran nestetarvetta.

Agilitykoiran hyvästä nestetankkauksesta on huolehdittava hyvissä ajoin ennen suoritusta sekä suorituksen aikana.

Koiran nesteyttäminen ja juottaminen ennen agilityä

Koiran nesteytys suoritetaan pieninä kerta-annoksina. Ennen pidempää rasitusta, nesteytys on hyvä aloittaa viimeistään edellisenä päivänä.

Ennen pitkää kilpailupäivää nesteytä koiraa FitDog Energy+Rehydrate energia- ja nesteytysjuomajauheen avulla. Juota koiraasi 2-3 kertaa rasitusta edeltävänä päivänä sekä rasituspäivän aamuna. Voit antaa juoman joko erikseen tai ruuan seassa.

Ennen lyhyempää rasitusta kuten treenejä, huolehdi, että koirasi on juonut treenipäivänä riittävästi. Voit varmistaa riittävän juomisen FitDog Energy+Rehydrate energia- ja nesteytysjuomajauheen avulla esimerkiksi aamulla tai päivällä ennen illan treenejä.

Nesteytys agilitypäivän aikana

Koira, joka juo myös rasituksen aikana, ylläpitää paremmin nestetasapainonsa. Juota siis koiraasi sekä treenien että kisapäivien aikana pieniä määriä kerrallaan FitDog Energy+Rehydrate -juomalla.

Voit sekoittaa juoman jo kotona veteen ja ottaa sen mukaasi sekoituspullossa. Säilytä valmis juoma viileässä.

Juottaminen agilityn jälkeen

Etenkin pidemmän kilpailupäivän jälkeen, agilitykoira tarvitsee myös palautusjuomaa. FitDog Recovery ja Recovery Potato palautustuotteilla voit palauttaa koirasi energiavarastot sekä nestetasapainon rasituksen jälkeen. Palautusjuoma annostellaan puolen tunnin sisään rasituksen loputtua. Koiraa voi juottaa useammassa pienessä erässä.

Mikäli koira palautuu huonosti, se näkyy helposti seuraavan päivän suorituskyvyssä. Palauttaminen onkin ensiarvoisen tärkeää erityisesti, kun koira on rasituksessa peräkkäisinä päivinä.

Muita vinkkejä

Mikäli koirasi on rasituspäivän aikana pidemmän aikaa levossa ennen rasituksen jatkumista (esimerkiksi kilpailuissa ratojen välillä), voi sille antaa palautusjuomaa jo päivän aikana. Palautusjuoma nostaa koiran verensokeria, joten sitä kannattaa antaa kesken suorituspäivän vain siinä tapauksessa, että koirasi on levossa vähintään 2-3 tunnin ajan. Näin verensokerin nousu ehtii tasaantumaan ennen rasituksen jatkumista. Mikäli tauko on lyhyempi kuin 2-3 tuntia, anna koirallesi päivän aikana vain Energy+Rehydrate -juomaa ja annostele palautusjuoma vasta rasituksen jälkeen.